Mallorca 1000

21 d'Octubre de 2023

La versió mini salvatge

La Mallorca 1000 Skyrunning és una carrera de mitja distància per muntanya, enllaçant un dels trams durs de la Amer Mallorca 5000 i organitzada pel club Matinam x Somiar i Secció de Muntanya Pollença.La seva distància és de 14km amb 820 m+, recorrent alguns dels cims emblemàtics de l'illa de Mallorca.

El recorregut transcorre pel Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, l'espai protegit més gran de les Illes Balears. És per això que serà bàsic el respecte cap als valors naturals i l'empleno del decàleg de bones pràctiques.

El paisatge cultural de la Serra de Tramuntana és un exemple d’aprofitament agrícola sostenible i testimoni de la convivència harmoniosa entre l’home i el medi durant segles. L’intercanvi entre les cultures musulmana i cristiana, comú a la zona mediterrània, forjà un paisatge únic, reconegut com a Patrimoni Mundial per la UNESCO el 2011. La Serra conserva un immens conjunt de marjades de conreu construïdes amb murs de pedra seca (tècnica declarada recentment Patrimoni Mundial Immaterial), una complexa tecnologia hidràulica, una gran xarxa de camins empedrats i altres elements etnològics d’interès. Les possessions, els llogarets i els pobles de repartits pel seu territori demostren l’adaptació dels habitants a una orografia i unes condicions ambientals difícils, aportant tècniques, edificacions i conjunts constructius de gran significat patrimonial.

Fitxa tècnica

Límit de participants: 100

Hora d'inici: 21 d'Octubre a les 11:30h

Hora límit: 21 d'Octubre a les 15:30h

Distància: 14km

Desnivell positiu: 820

Avituallaments: 1 + meta

 

12.0
Asfalt
20.0
Pista
68.0
Corriol

Recorregut detallat

Coll de sa Batalla - font de Sort - camí de Comafreda - es prat - coll des Telegraf - voltes des Galileu - font cuberta - coll de sa Batalla.

*Aquest recorregut pot tenir alguns canvis de darrera hora

Requisits mínims

Llicència federativa FEDME, llicència FBME Aut-1, FBME Aut-2 o B (o superior).

Assegurança per d'un dia (5€)

Ser major de 18 anys.

Avituallaments i punts de control

Ubicació Km Tipus Sòlid Líquid Control
SON MASSIP 11 Líquid - Aigüa -
META 14 Líquid y sòlid Pa amb oli i cuixot, Plàtans, taronges, coca de fruita, coca dolça, pastilles de xocalata, dàtils, llepolies, Nutella Cola, aigüa, isotònic Nutrisport i cervessa 15:30